Google Data Studio connection stopped working

Hi,
We were pulling data from piwik pro, but today the connection stopped working. I generated a new key, but I still see the same message.
Could you please help me with fixing it?

Community Connector Error

There was an error caused by the community connector. Please report the issue to the provider of this community connector if this issue persists.

Connector details

There was an error while authenticating with the Piwik PRO API. Check your credentials and try again.

Thank you,
Dmitry

Hello @Dmity,

We will check what is going on and get back to you.
In the meantime, are you using the latest version of the connector available here?

The latest version is always listed in our Help Center article: Google Data Studio integration | Piwik PRO help center

Unfortunately until our integration is released in Google’s Community Connector Gallery, we need to provide direct links, which means that when we update the connector, it needs to be manually updated with this link.

Hi @Piotrek , how do I know the version of the connector?
And why do I have 2 Piwik connectors, when I search for them in GDS?


Can this cause this problem?
Thank you,
Dmitry

@Dmity this is a known issue with Custom Connectors in Google Data Studio. Unfortunately when they are installed from outside of the official gallery, each time you update the connector, it’s added as a separate item on the list.

Do you also see a new item on the list here? If not, that’s the connector you used previously.

I know that this is inconvenient - sorry about that. Like I mentioned, we want to get our connector released in Google’s gallery, which will make updating it much easier.

You can test the new version by switching between connectors in a test report.
If the report shows that a source was removed, you can add the new one back by clicking on “Edit”, then by going to the “Setup” tab for widgets that are not working and selecting the “Data source”, like this:

Let me know if that’s clear. I just tested the latest version in my test report (as you can see above) and I’m not running into any issues.

Hi @Piotrek ,
I followed the link Google Data Studio Overview from your first reply, entered the details to connect and got the following error:

So I’m getting the error with the latest connector.

Could you please check the logs with the connect attempts to understand where it’s failing? as I mentioned before I got the error with the old key, then I added a new key and creds, but I still getting the same error.

Thank you,
Dmitry

@Dmity we only see authentication errors in the logs, same as when providing wrong credentials. Could you check again if you used the right client ID and client secret? Is everything set up according to this article? Where can I find API credentials? | Piwik PRO help center

@Piotrek , I created 3rd key according to the specified article, copied the creds, followed the link Google Data Studio Overview , entered the creds and the account name, which I took from Piwik PRO > Menu > Administration > Settings > Subscription , but I got the same error.

The probability that I’m doing it wrong is low, as I connected it back in April and it worked fine till today.

Please help to fix it. I’m available for a call, if it’s necessary.

Thank you,
Dmitry

@Dmity,

I will reach out via PM to make sure that this is fixed.